mandag 29. november 2010

Vegas - Part 2!På torsdagen var det da thanksgiviing! Men hva er egentlig thanksgiving? Fordi jeg hadde hørt om thanksgiving før jeg kom til USA, men jeg viste ikke hvor det egentlig kom fra.. så her er historien Michael fortalte meg om: 

I USA feires Thanksgiving den fjerde torsdagen i november. Thankgivingshelgen, Thanksgiving Holiday, varer i fire dager, det vil si fra torsdag til søndag. Vanlig markering er å spise thanksgiving-middag sammen med familie og slekt, der hovedretten vanligvis er fylt kalkun, yams (søtpotet) og gelé av tranebær, samt gresskarpai til dessert. Helgen preges av stor utfart i trafikken, men foregår ellers fredelig. Helgen innleder også den omfattende julehandelen. Noen sammenhengende tradisjon fra 1621 er det heller ikke snakk om. Den neste takkefesten ble holdt etter tørkesommeren 1623, og da ble det invitert en del vennligsinnede indianere. Så var det ingen takkefest før i 1676, 53 år senere. Først i 1777 ble det en felles feiring av Thanksgiving i alle tretten koloniene, og den gjaldt seieren over britene ved Saratoga. 
Men jeg tror dette var nok av historietimen for i år! Nå får dere som ikke viste det, vet hvor thanksgiving kommer ifra og hvorfor vi feirer det i USA!
Black friday - kø for å kmme inn på target kl 12 om natten..
Thanksgiving dag sto vi ikke opp før rundt 12, fikk sovet litt inn siden vi ikke kom hjem før veldig veldig sent dagen før, og vi bestemte oss for å gå ut for mere shopping! Men vi var bare i butikkene i rundt 3 timer før vi dro til hotellet igjen og gjorde oss klare for å dra ut å spise middag. Thanksgiving middag var i Bellagio som dere ser bilde av til høyre, og her var det også Jamie og Michael ble gift akkurat 10 år siden, så for dem var det ikke bare en normal middag, det var også feiring av 10års ekteskap, og at de satt og spiste middag, 10 år senere, i akkurat samme casionoet som de giftet seg i.. Dette var absolutt det fineste casinoet, selv om det var det gamleste også.. Alt var bygd for flere 100 år tilbake, men fortsatt, det var fantastisk fint! De hadde også et show i vannet utenfor hotellet med vannspredere, lyskastere og romantisk musikk, sykt kult! Middagen var buffe, og køen for å dra inn å spise var 2 timer, det var nok ikke bare vi som ville tilbringe thanksgiving på denne plassen. Det var 3 etaasjer fyllt med mat! Alt du kan tenke deg til, alt av sjømat, kjøtt, grønnsaker, frukt, dessert osvosv! Jeg har aldri sett så mye mat på en gang, og jeg har heller aldri blitt så mett..Fordi jeg måtte såklart prøve omtreent alt for å få måltidet godtkjent, så når vi var ferdig trodde jeg at jeg skulle kaste opp.. jeg var så metttt.. Etter middagen hadde vi planer om å gjøre ting, men siden vi var så mette dro vi hjem til hotellet og tok en nap før vi dro ut igjen.. Fordi, klokken tolv om natten startet nemlig BLACK FRIDAY! Dette er da den ene dagen i året da alle butikkene har supersalg, og noen butikker har veldig gode tilbud på diverse ting.. Utenfor diverse elektroniske butikker der de gir ut datamaskiner for 500 kr verdt 10 000, og de har ofte bare 10 av dem, sover folk utenfor byggningen hele uken før den dagen, folk er så desperate etter å få tilbudene, og butikkene, kjøpesentrene er galee! Det er snakk om 2 timer kø for å komme til kassa, og 2 timer kø for prøverom, så det ender faktisk med at ingen prøver, ellr at folk prøver klærne i kø, det er gaalskaap i butikkene!! Så dette var såklart hva fredagen gikk til + show! 
Black Friday - Gale mennesker!!


Bilder fra Bellagio:


på vei inn i bellagio - med "paris" i bakrund :)
  Innsiden!
 Også må jeg vel fortelle litt om showene i Vegas, men egentlig så tror jeg ikke det er noe som kan beskrives i det hele tatt - det må bare oppleves! Hele settingen, musikken, lysene osv var bare helt fantastisk, og ikke minst - SHOWET! Jeg så løvenes konge og zumanity - to helt forskjellige show, men begge er noe jeg absolutt ambefaler! Jeg trodde løvenes konge kom til å bli mer egnet for barn, men det var faktisk mer voksne der enn hva det var unger - det var et helt fantastisk show, for vesne i alle aldre! 
Vi så også zumanity - det var et helt fantastisk show!! Sykt fasinerende hvordan de fikk til å sette sammen et så bra show! Det er det absolutt beste jeg har sett i hele mitt liv live! 
Og til sist men ikke minst! David Copperfield - tryllekunster! Første gangen jeg har vært på en trylleforestilling, med jeg sier bare.. Dette var absolutt verdt å se! 
Men istede for at jeg skal forklare alt i en kjedelig vei, kan kanskje disse videoene gi dere en ide om hvordan det var: 


Zumanity
The Lion KingDavid Copperfield!Dette var da hva jeg gjorde i Vegas, og når jeg drar tilbake 21 år gammel, tror jeg nok opplevelsen blir litt anderledes! Neste som er i vente er new york om 2 uker <3<3 love my life! xoxo

1 kommentar:

  1. Ooooo! David Copperfield er jo bare sinnsyk oO. Har lyst å se ham live :D

    SvarSlett